Ajankohtaista

KESÄLEIRIKIRJE KESÄN 2018 LEIRILÄISILLE

Kiva kun olet tulossa meille! Olemme suunnitelleet tehokkaan ja mukavan kesäviikon sinulle oppimisen ja viihtymisen nimiin.

Tänäkin kesänä leiriläiset voivat suorittaa sekä SRL:n hoitomerkkejä että ratsastusmerkkejä halutessaan. Ratsastusmerkin voi valita eli voit ratsastaa myös jonkun muun merkin kuin mitä ohjelmassa on mainittu. Hoito- ja ratsastusmerkkejä voi suorittaa vain kun on SRL:n jäsenseuran jäsen.

Ylimääräinen lisätunti etumaksun viimeistään 31.10.17 maksaneille on istuntatunti tai maasto, tunnin voi myös ostaa hintaan 22 €.

Einolan leirien vetonauloina on tehokas opetus, kivat tasaiset hevoset ja hyvä kotiruoka. Lisäksi on paljon muuta ohjelmaa, mistä tarkemmin viikko-ohjelmissa. Erityisen suosituiksi ovat noussut mm. isot esteet -tunnit ja uittomaasto. Ihana kylpytynnyri on kerran leirin aikana ja kivaa iltaohjelmaa leiriläisten toiveita kuunnellen.

Vuosi 2018 on meille 30. kesäleirivuosi ja oppia otamme joka vuosi, jotta vastaamme asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman hyvin. Pidämme myös turvallisuutta erittäin tärkeällä sijalla, kun suunnittelemme toimintaa, kuten hevosharrastuksessa pitääkin.

TÄRKEÄÄ:
Saat maksuohjeet (laskun) leiristäsi sähköpostilla siihen osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut leiriä varatessasi. Kannattaa laittaa siihen vanhempien sähköposti, jos he ovat leirin maksajia tai sitten muista tarkistaa sähköpostisi. Jos maksuohjetta ei ole tullut vaikka olet leirin varannut, voit kysyä asiaa vaikka juuri sähköpostilla, niin katsomme, että varaus on onnistunut ja saat paluuviestinä maksuohjeen.

Pyrimme lähettämään maksuohjeen noin parin viikon kuluessa varaamisesta. Hoidathan maksut ajoissa eräpäivänä. Leirimaksut voi maksaa osamaksuina esim. 50-100 € / kk . Ota leirille mukaan kuitit maksuista varsinkin, jos maksatte lähellä leirin alkua, jos vaikka maksut eivät näkyisikään jostakin syystä meillä. Muista kirjoittaa aina maksuihin leirin numero ja leiriläisen nimi, koska emme käytä viitenumeroa! Loppumaksu erääntyy 4 vko ennen leiriä ja sen maksusta ei tule erillistä muistutusta vaan maksuohje on samassa kuin etumaksukin.

Jo maksettua etumaksua ei palauteta, mutta leiriäsi voidaan siirtää, jos sairastut. Muista että maksamatta jättäminen ei ole leirin perumista, joten peruthan sähköpostilla tai puhelimella leirisi, jos et pääsekään tulemaan.

TÄYTÄ LEIRILÄISEN KYSELY huolellisesti netissä viimeistään maaliskuussa! Tai jos varaat leirin myöhemmin niin ehdottomasti ennen leirisi alkua hyvissä ajoin.

Jos tulet leirille junalla tai bussilla, haemme sinut sunnuntai-iltana Imatran keskusliikenneasemalta n. klo 19 (juna noin 18.50 täällä), jos ilmoitat tulostasi ja hakutarpeesta 2-3 päivää ennen leirin alkua laittamalla Minnan kännykkään 0400-778271 tekstiviestillä nimet ja hakupäivä sekä junan tuloaika! Joensuun suunnasta tulevat haemme 17.30. Nimet tarvitaan, jotta voimme katsoa keitä haemme ja montako yhteensä. Jos tulet omalla kyydillä, saavu klo 18.00-19.30. Älä saavu ennen klo 18.
HUOMIO junalta haut laitettava vain kännykkään tekstiviestillä, ei s-posti, ei whatsapp eikä FB viesteillä.

Leirin avaus on klo 19.30. Jos juna-aikataulut muuttuvat oleellisesti, katso kotisivuiltamme uusi hakujuna. Jos vanhempiesi pitää tuoda sinut muista syistä johtuen jo aikaisemmin leirille, voit saapua omalla kyydillä jo klo 13 – 17 välillä. Silloin ilmoita asiasta Minnan kännyyn su aamuna klo 10-12. Tällöin maksat 15 € lisämaksun, johon kuuluu välipala klo 16.30 maissa.

Ethän laita viestejä puhelimeen yöaikaan (klo 22-08 välisenä aikana)! S-postia ja FB viestejä voit laittaa yölläkin :)

OTA MUKAAN: Ota mielellään kahdet ratsastusjalkineet ja kahdet ratsastushousut jotta jos toiset kastuvat tai rikkoontuvat niin et ole pulassa. Varusteita voi myös ostaa meiltä. Makuupussi ja/tai omat lakanat, vaihtovaatteita, saappaat, sadetakki, sormikkaat, ratsastushousut,verkkarit, pesuvälineet, pyyhe, uimapuku ja jos omistat, niin turvakypärä, turvaliivi ja raippa. Kypärää, turvaliiviä ja raippoja voi myös lainata meiltä.

Muista laittaa tavaroihisi nimi, varsinkin kypärään, kenkiin, turvaliiviin, saappaisiin ja raippaan! SIIS OIKEASTI LAITA NIMI TAVAROIHISI kun on niin paljon helpompaa erottaa ne toisistaan, varsinkin lapset eivät välillä edes tunnista omiaan :)

Huomioi että turvaliivin käyttö on meillä este- ja maastotunneilla pakollista ellei ole vanhempien ”lupalappu” ettei liiviä tarvitse käyttää. Aikuiset voivat ratsastaa halutessaan ilman turvaliiviä, varsinkin, jos eivät hyppää isoja esteitä.

Majoitustiloissamme on patjat, tyynyt ja peittoja, myös lakanoita on lainattavaksi. Kiinnitä erityisesti huomiota ratsastusjalkineisiin (lenkkareissa ei voi ratsastaa). Meiltä voit ostaa ratsastusvaatteita, kypäriä jne. Pidämme tallipuodissa myös tarpeellisia hygieniatuotteita ym. unohdusten varalta. Jos tilaat 2 vkoa etukäteen Siniltä esim. tietynlaiset ratsastushousut, saat ne heti leirille tullessasi!

Jos olet 2 leiriä peräkkäin, kysy mahdollisuutta majoittua meillä myös väliviikonloppu (pe-su n 70 € riippuen mitä haluat siihen sisällyttää). Sinä voit tehdä omia toivomuksia ohjelmaan leirin alussa tai vaikka sähköpostilla jo aikaisemminkin. Hoitomerkki valitaan toiveiden mukaan. Leiriin voi sisältyä myös yllätysohjelmaa, jota ei etukäteen ohjelmassa lue. Muista että leirillä on pakollista vain syöminen ja nukkuminen! Eli muuten voit valita, mihin haluat osallistua ja mitään ei ole pakko tehdä, paitsi junnuleireillä teoriat ovat pakollisia :). Meillä voit aina myös vaihtaa ratsastustunteja muunlaisiin tunteihin, jos haluat enemmän tai vähemmän maastoja tai et välitä estetunneista.

Leireille otetaan leiristä riippuen noin 20-24 leiriläistä. Opetusryhmiä on yleensä 3 eli 6-8 hlöä ryhmissä ratsastetaan, junnu- ja yleisleirillä on yleensä tuo 8. Ryhmät jaetaan ratsastuskokemuksen perusteella ja kaverukset pyritään sijoittamaan samaan ryhmään jos ovat saman tasoisia.

Opettajat varmistuvat leirikohtaisesti vasta kevään aikana, mutta joka leirillä on yleensä kaksi opettajaa. 5 vrk yleisleiriin sisältyy 11-12 tuntia ratsastusta, maksupäivästä riippuen. Lisätunnit leirillä maksavat 20 € maasto tai vapaatunti, koulu 22 € ja 27 € estetunti. Yksityisestetunti tallin hevosella 32 € (3-4 hlöä) ja 42 € 2 hlöä ja 60 € 1 hlö, omasta hevosesta alennus n. 10 €. Yksärikoulutunti 2 hlöä 30 € per nenä ja 3-4 hlöä 25 €. Lisätunnit voi maksaa käteisellä leirillä tai jälkikäteen laskulla, laskutuslisä 3 € / lasku. Maksuhuomautus 8 €. Laskulle saa 10 pv maksuajan.

Uittomaasto on myös ylimääräisenä mahdollista ostaa leirillä, se on n. 3 t pitkä maasto ja siinä on halukkailla mahdollisuus uittaa hevosia (ikäraja 12-13v ja riittävä ratsastustaito, yleensä uittoa ei ole junnuleireillä). Tämä maasto maksaa 45 €, osan siitä voi vaihtaa muista tunneista, jolloin maksu on pienempi. Uittoon voi myös lähteä autolla (uittaa muttei ratsasta sinne) H. 15 €.

Leirillä on täysihoito, kaksi lämmintä ruokaa päivässä, jälkiruoka, aamu- ja iltapala. Muista täyttää netissä kysely leiriläisille ja ilmoita siinä jos sinulla on erikoisruokavalio tai allergioita. Erikoisruokavaliosta maksa 10 € lisämaksu loppumaksun yhteydessä per vko. Laktoosittomasta ei tule lisämaksua eikä yksittäisestä tomaatti, omena tms. allergiasta.

Yöpyminen on 2-8 hlön mökeissä ja aitoissa, kaikissa on sähkö. Käytössäsi on neljä WC:tä, neljä suihkua ja sauna. Isoille porukoille meillä on kaksi isoa mökkiä, joihin mahtuu kumpaankin 8-10 hlöä. Näissä isoissa mökeissä on omat vessat ja suihkut. EINO mökissä on myös sauna. Mieti etukäteen haluatko asua isossa porukassa vai mieluummin vähän rauhallisemmin vaikka kahdestaan jonkun kaverisi kanssa. Laita majoitustoiveesi kyselyyn ja jos tulet esim. yksin niin kirjoita miten isolla joukolla haluat yöpyä, yksin, kaksin vai isommassa porukassa. Talossa on myös kahden henkilön vierashuone.

HEVOSTARVIKELIIKE palvelee sinua koko leirin ajan, sieltä saa myös limua, karkkia ym. Jättitrampoliini sekä kylpytynnyri ovat pihalla mukavia vapaa-ajanviettotapoja. Meillä on SRL:n tapaturmavakuutus sekä tallin erikseen ottama urheiluvakuutus alle 18-vuotiaille. SRL:n vakuutus on voimassa satunnaisesti ratsastaville aikuisillekin, mutta jos ratsastat säännöllisesti, suosittelemme liittymistä SRL:ään. Jos et ole löytänyt omaa ratsastusseuraa itsellesi, voit liittyä Ratsu-Karjalaan, monet leiriläisemme ovat niin tehneet SRL:n etujen saamiseksi.

Jos et jostain syystä pääsekään tulemaan leirille, muista perua leirisi mahdollisimman pian. Tee peruminen kirjallisesti, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Joku saattaa jonottaa leirillesi. Huom. kesäleirin voi vaihtaa myös talvileiriin, jos esteitä tulee!

Huomioi että etumaksua (100 €) ei palauteta, mutta olemme joustavia eli leiriä voidaan siirtää kohdallasi puolen vuoden ajan, jos sairastut tai tulee muuta isompaa estettä. Loppumaksusta palautetaan 75 % jos perut leirin viimeistään 21 vrk ennen leirin alkua. Jos perut leirin 10-20 vrk ennen leirin alkua, loppumaksusta palautataan 50 %. 10 vrk ja alle ei palautusta, mutta siirto toiselle leirille käy sairastumistapauksissa. Toiselle henkilölle voi myös siirtää leirin ilman lisämaksua.

Este- ja valkkaleireillä saat -50 € alennuksen, jos tulet omalla hevosella. Muilla leireillä hinta on sama, vaikka toisit oman hevosen. Hevosesi saa karsinan ja perusruoat meiltä leirin ajan. Jos olet tullut omalla hevosella ja haluat kuitenkin ratsastaa osan tunneista tallin hevosella, se maksaa 10 € koulutunnit, 15 € estetunnit ja 20 € isot esteet.

TERVETULOA EINOLAAN – ilon ja oppimisen heppamaailmaan!