Ajankohtaista

Säännöt video- ja valokuvaamiseen tallilla ja julkaisemiseen

VIDEOT JA VALOKUVAT :
(nämä on julkaistu täällä 2012 niin nostetaan vain taas esille)
Tallilla saa videokuvata vain omaan yksityiseen käyttöön !
Julkiseen levitykseen (esim Facebook tai You Tube) videoita ei saa laittaa ilman tallin omistajan lupaa. Poikkeuksena voi laittaa omat ratsastukset, jos niissä ei näy muita ihmisiä tai kuulu opettajan ääntä tms, kisaradat esim on aivan ok laittaa nettiin.
Tallilla on jokaisella oltava oikeus ratsastaa ilman että se päätyy nettiin ja koska talli sijaitsee yksityisellä kodin piha-alueella niin se ei ole julkista tilaa.
Valokuvia hevosistamme saa julkaista kyllä netissä. Toivomuksena tietenkin on että julkaistavat kuvat ovat hyviä otoksia.
Kuvia muista ihmisistä saa julkaista yleensä, jos kuva on otettu esim väkijoukosta tai julkisesta tilaisuudesta (näyttelyt, kilpailut, tapahtumat). Yksittäisiä ratsastuskuvia ei muuten saa tai ainakaan ole kohteliasta julkaista kysymättä lupaa kuvatulta henkilöltä.
Jos tallin sivuilla on kuvia, joissa joku lupaa antamaton henkilö esiintyy, voit pyytää tallia poistamaan kuvan jos et halua sen olevan esillä.
Leirivideon saa tehdä jos se levitetään vain suljetulle ryhmälle tai tapauskohtaisesti sen voi laittaa julkiseksi jos video on varmasti positiivinen ja tehty ulkona. Sisällä tallissa ei saa kuvata videota turvallisuussyistä mm murtojen estämiseksi. Tarkemmin voit kysyä Minnalta jos asia jää mietityttämään. Kiitos kun käytät nettiä harkitusti.