Ajankohtaista

Näyttelyn esittämisohjeet

ESITTÄMINEN NÄYTTELYSSÄ

Ratsu-Karjala ry 15v juhlanäyttely

Match Show näyttelyssä kehän tuodaan kaksi hevosta kerrallaan, yleensä ensin kierretään käyntiä kierros pari (tuomarit sanovat kun riittää), sitten toinen siityy vähän syrjemmälle ja toinen esitetään paikallaan tuomareille, sitten tehdään iso kolmio käynnissä ja sen jälkeen kolmio ravissa, lopuksi jälleen seisotetaan hevosta tuomareiden edessä. Tämän jälkeen ensimmäinen hevonen menee syrjään ja toinen esitetään. Päätteeksi hevosille annetaan ruusukkeet, yleensä toiselle punainen ja toiselle sininen, mutta tuomarit voivat halutessaan arvioida hevoset samantasoisiksi ja antaa saman väriset ruusukkeet. Ruusukkeiden annon yhteydessä luetaan tuomareiden arvioinnit hevosista yleisölle.

Hevonen tuodaan tuomareiden eteen reippaassa käynnissä ja asetetaan seisomaan tuomareiden eteen harjaton puoli tuomareihin päin ja niin että sivulta näkyy kaikki neljä jalkaa ja hevosella pitää olla paino kaikilla jaloilla.

Seiso hevosen edessä ja pidä hevonen hereillä ja ryhdikkäänä. Jos tuomarit kiertävät hevosen, astu syrjään, jotta he näkevät hevosen edestä.

Esitä käynti reippaana ja rentona, ravi todella kovaa juosten! Muista kääntää hevonen kulmissa aina oikealle eli itsestäsi poispäin. Anna hevoselle vapautta ohjasta, jotta se voi liikkua hyvin eteen.

Pukeutuminen ja varusteet

Pukeudu siististi, valkoiset tai mustat siistit yksiväriset housut, mielellään tumma yksivärinen yläosa, ei huppua tai kaulaliinaa tms. Laita hiukset kiinni. Jalkineet joilla hyvä juosta, esim lenkkarit käy. Kypärä päähän ja käsineet käteen.

Hevoset esitetään suitsissa, vain yksivuotiaat tammavarsat voi halutessaan esittää päitsillä. Suitsien lisäksi ohjat tai liina ja raippa, ei muita varusteita. Huomioi että suitsissa on hyvä olla myös turparemmi paikoillaan, hevosen pään mittasuhteet ovat silloin edullisemmat kuin ilman turparemmiä (arabialaiset täysiveriset tavataan tosin esittää ilman turparemmiä).
Muista numerolappu suitsiin, niitä voi myös ostaa kanliasta 3 €.

Raippaa käytetään esim kääntämisessä niin että kohotetaan raipan kädensijaa hevosen silmien korkeudelle, jolloin hevosen saa kääntymään helposti itsestä poispäin.

Muut käytännöt näyttelypaikalla

Muutama päiväkarsina saatavilla, kysy niitä kansliasta (punainen mummonmökki keskellä pihaa). Päiväkarsina 10 €.
Käsihevoset pidettävä yleisöstä erillään, pihalla voi taluttaa vähän syrjemmällä ja ratsastuskentän takana on pikkukenttä, jossa voi taluttaa odottavia hevosia sekä maneesissa. Erityisesti orien kanssa oltava varovaisia ettei muut vahingossa tuo hevosia liian lähelle.

Pihan pienuuden takia parkkitilaa ei ole kovin paljoa ja pihalla on ohjaaja joka kertoo mihin voit jättää autosi. Tallin ympäri pystyy ajamaan ja tallin sisäsivulle voi myös pysäköidä. Yleisä voi jättää autoja myös tiellä oleville levikkeille tai tulla kimppakyydeillä.

Varaudu myös sadekuuroon, vaikka hellettä torstaille luvataankin. Yleisölle on sadekatos katsomossa ja buffetista näkee myös kentälle. Maneesissa voi odottaa vuoroa ja esittäminen on ulkona oli sää mikä vaan (rankan vesikuuron yllättäessä voidaan pitää pikku tauko esittämisessä).

Aamupäivän hevosista siniset voivat lähteä arvostelun jälkeen hetikin, ellei tuomari pyydä jäämään. Punaiset odottavat palkintojen jakoa, joka on noin 12.30 alkaen. Sen jälkeen hevoset voivat poistua ja iltapäivän ponit aloittavat noin 13.30.

Katso esitysjärjestystä kotiusivuillamme ja saavu viimeistään tuntia ennen paikalle, osallistumismaksu 12 € maksetaan kansliaan ennen esittämistä. Poisjäänti 6 €. Mahdolliset muutokset ja korjaukset tietoihin kansliaan.

Paikalla on hevostarvikeliike avoinna tallin yhteydessä. Väliajalla yleisölle ilmaista talutusratsastusta (n klo 13-13.30).
Käsiohjelma 2 €, myös osallistujilta. Voit myös tulostaa esitysjärjestyksen halutessasi kotisivuiltamme.

TERVETULOA!