Ajankohtaista

Tiukennuksia koronaohjeistuksiin

Etelä-Karjalaan tulee huomisesta alkaen tiukemmat koronasuositukset. Tämän takia mekin otamme tiukempia sääntöjä ja toimintoja käyttöön tallilla.
Alkeistunneille satuloidaan ponit tallin toimesta, mut jos kellä oma vanhempi osallistuu satulointiin, niin sit he saavat halutessaan laittaa itse siten että pitävät hyvän välimatkan muihin tallissa. (30 min ja 45 min tunnit, joita on to, la ja su) Ke 17 ryhmäläinen tai joku muu, jos tarvit apua satuloinnissa, kerro siitä esim tuntilistan alla, niin silloin työntekijä hoitaa hevosen yksin.
Poni tuodaan tallin eteen asiakkaalle. Ja huomioi poisotto myös tallin edestä, tai tilannekohtaisesti asiakas voi tuoda hevosen talliin ja odottaa että työntekijä tulee riisuu jos ei itse osaa. Katso ettei poni jää karsinaan varusteineen yksin eli että joko asiakas tai työntekijä tulee riisumaan ja hoitamaan sen. Pyrin jakaa ponit niin että ne menisi putkeen tunteja mahd kätevästi.
Aikuiset ja osaavat nuoret varustaa edelleen itse hevoset, voit käyttää maskia sisällä ja toisaalta tallissa on kyllä mahdollista pitää välimatkat. Toisen ohittaminen käytävällä ei altista virukselle, kun et jää lähelle juttelemaan.
Huomioi että satulahuoneeseen, pesuhuoneeseen ja kahvioon vain 1 ihminen kerrallaan.
Hevostarvikeliikkeeseen vain yksi perhe kerrallaan, sovi käynnistä Sinin kanssa.
Pidä kunnolla välimatkaa opettajaan, työntekijöihin ja muihin asiakkaisiin.
Tallissa sisällä maskisuositus mutta ei pakkoa, välimatkan pitopakko on!
Maneesiin ei mielellään ollenkaan yleisöä. Jos menet maneesiin vaikka lapsen tueksi tai ottamaan videota niin pidä maski kasvoilla ja hyvä välimatka muihin.
Edellisen tunnin ratsastajat (ja tukena olleet saattajat) poistuvat maneesista hevosten ison oven kautta ja uudet ratsastajat tulevat sinisestä pikkuovesta, jos heidän hevonen on valmiina maneesissa. Näin vähennetään ovella lähikontaktia.
Lisäksi edelleen on voimassa kaikki aikaisemmat ohjeet mitä keväällä annettiin ja löytyy täältä etusivulta.
Mene matalalla kynnyksellä koronatestiin jos koet olosi vähänkin oireelliseksi ja älä tule yhtään kipeänä tallille.
Nämä ohjeet ovat nyt voimassa ainakin joulukuun ajan.