Ajankohtaista

2019 kesän leirikirje

KESÄLEIRIKIRJE KESÄN 2019 LEIRILÄISILLE
Kiitos kun olet tulossa meille! Olemme suunnitelleet tehokkaan ja mukavan kesäviikon sinulle oppimisen ja viihtymisen nimissä.

Einolan leirien vetonauloina on tehokas opetus, kivat osaavat hevoset ja hyvä kotiruoka. Lisäksi on paljon muuta ohjelmaa, mistä tarkemmin viikko-ohjelmissa. Erityisen suosituiksi ovat noussut mm. isot esteet -tunnit ja uittomaasto. Ihana kylpytynnyri on kerran leirin aikana ja kivaa iltaohjelmaa leiriläisten toiveita kuunnellen.

Rasastuskoulutoimintamme täyttää keväällä 2019 jo 30 vuotta ja tuleva kesä on meille 31. kesäleirivuosi ja oppia otamme joka vuosi, jotta vastaamme asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman hyvin. Pidämme myös turvallisuutta erittäin tärkeällä sijalla, kun suunnittelemme toimintaa, kuten hevosharrastuksessa pitääkin.
Tänäkin kesänä leiriläiset voivat suorittaa sekä SRL:n hoitomerkkejä että ratsastusmerkkejä halutessaan. Hoito- ja ratsastusmerkkejä voi suorittaa vain kun on SRL:n jäsenseuran jäsen.
Uutuutena tulee tämän kesän leireille tulee ratsastusdemo eli opettaja näyttää leiriläisille hevosen kanssa asioita ja teoriaopetus kulkee enemmän visualisoinnin kautta havainnollisesti. Istuntatuokiota liinassa on myös toivottu ja se on tulossa useimpiin leireihin myös.

Jos maksat 1 ja 2 erän maksut eräpäivinä (etumaksu 100 € viim. 31.10. ja toinen erä maalis/huhtikuussa) niin saat leirilläsi yhden ilmaisen lisätunnin (koulu tai maasto), tunnin voi myös ostaa hintaan 22 €.
Matkailupalvelulain muututtua ratsastukset ostetaan vasta leirin alkaessa, voit maksaa ratsastukset joko käteisellä tai tilille joko kotoa käsin vanhemmat tai ihan täällä joko mobiilipankkia käyttäen tai IZ pankkipäätteellä (mieluummin tilille suoraan koska IZ vie pari prossaa välistä). Kaksi ekaa leirin maksua kohdistuu siis majoitukseen ja ylöspitoon ja ne maksetaan etukäteen.
Peruutusehdot löydät tämän kirjeen lopusta.
Voit ostaa joko entisenlaisen koko ratsastuspaketin (vertaa noin viime vuotien ohjelmakokonaisuus) tai sitten puolipaketin jossa on vain yksi tunti ratsastusta per päivä. Voit myös olla pelkästään ”ruokaleiriläisenä” ilman ratsastuksia, tästä pyydämme sinua kertomaan meille etukäteen, jotta voimme ottaa sen huomioon etukäteen että kaikki ei ratsasta. Ei-ratsastava voi ottaa yksittäisiä tunteja jolloin tuntihinta on suurempi kuin paketissa. Esim yleisleirissä koko ratsastuspaketti maksaa 200 (ilman henkiläkohtaisia alennuksia) ja puolipaketti 120 ja yksittäinen yksi tunti 30.
Henkilökohtaisia alennuksia leirin hintoihin saa meillä peräkkäisten kesien perusteella. Alennuksiin lasketaan yksi kesäleiri per vuosi ja välivuosia ei saa jäädä. Leirin tulee olla väh 4 pv leiri. Kolmannesta leiristä saa -5 %, neljännestä -10%, viidennestä -15 % ja kuudennesta ja siitä eteenpäin -20 % ja tuon alennuksen saa vain ratsastuspaketista, muut maksut ovat samoja kaikille. Esim 1 leirille kun joku on tulossa 7. kesää, hän saa 240 € paketista alennusta 20 prosenttia joka on 48 €. Minna merkkaa alennukset laskuihin valmiiksi. Alennuksen saa vain kun ottaa koko ratsastuspaketin. Huomioithan että leirien tunnit ovat tarjoushintaisia jo lähtökohtaisesti ja alaikäiset eivät voi myydä niitä toisilleen. Aikuiset voivat myydä toisilleen osan tunneista jos on siihen terveydellinen syy, ei muuten. Pääsääntöisesti jos ei vaan jaksa ratsastaa kaikkia tunteja leirillä niin ne jää vaan ratsastamatta, tai jos terveydellisistä syistä ei pysty menemään kaikkia tunteja leirillä mitkä on ostanut ,niin niitä voi käyttää myöhemmin joko irtotunneilla Einolassa tai seuraavalla leirillä puolen vuoden ajan, sen jälkeen ne vanhenee.
Sisarukset saavat seuraavasta sisaresta -30 € alennuksen, mutta rinnakkaisia alennuksia ei anneta.

TÄRKEÄÄ:
Saat maksuohjeet (laskun) leiristäsi sähköpostilla siihen osoitteeseen, jonka olet ilmoittanut leiriä varatessasi. Kannattaa laittaa siihen vanhempien sähköposti, jos he ovat leirin maksajia tai sitten muista tarkistaa oma sähköpostisi. Jos maksuohjetta ei ole tullut vaikka olet leirin varannut, voit kysyä asiaa vaikka juuri sähköpostilla, niin katsomme, että varaus on onnistunut ja saat paluuviestinä maksuohjeen. Muista kurkata myös roskaposti, koska viestimme voi mennä sinne.

Hoidathan maksut ajoissa eräpäivänä. Leirimaksut voi maksaa osamaksuina esim. 50-100 € / kk . Ota leirille mukaan kuitti ratsastuspaketin ostosta (kuitti tai kuva maksusta puhelimessasi on ok) jos vanhempasi maksavat sen, sen voi maksaa leirin alkaessa. Muista kirjoittaa aina maksuihin leirin numero ja leiriläisen nimi, koska emme käytä viitenumeroa! Etumaksu 100 € erääntyy siis 31.10. ja toinen erä 200 € (3 ja 8 leireistä 140 €) erääntyy seuraavasti: 1-3 leiri 15.3. ja 4-6 leirit 31.3. ja 7-10 leirit 15.4.
Jo maksettua etumaksua ei palauteta, mutta leiriäsi voidaan siirtää, jos sairastut. Muista että maksamatta jättäminen ei ole leirin perumista, joten peruthan sähköpostilla tai puhelinviestillä leirisi, jos et pääsekään tulemaan, niin emme turhaan odottele maksusi saapumista.

TÄYTÄ LEIRILÄISEN KYSELY kotisivuillamme huolellisesti viimeistään maaliskuussa! Tai jos varaat leirin myöhemmin niin ehdottomasti ennen leirisi alkua hyvissä ajoin.

Jos tulet leirille junalla tai bussilla, haemme sinut sunnuntai-iltana Imatran keskusliikenneasemalta n. klo 19 (juna noin 18.50 täällä), jos ilmoitat tulostasi ja hakutarpeesta 2-3 päivää ennen leirin alkua laittamalla Minnan kännykkään 0400-778271 tekstiviestillä nimet ja hakupäivä sekä junan tuloaika! Joensuun suunnasta tulevat haemme 17.20. Nimet tarvitaan, jotta voimme katsoa keitä haemme ja montako yhteensä. Jos tulet omalla kyydillä, saavu klo 18.00-19.30. Älä saavu ennen klo 18.
HUOMIO junalta haut laitettava vain kännykkään tekstiviestillä, ei s-posti, ei whatsapp eikä FB viesteillä !!! Eikä kuukautta etukäteen :)

Leirin avaus on klo 19.30. Jos juna-aikataulut muuttuvat oleellisesti, katso kotisivuiltamme uusi hakujuna. Jos vanhempiesi pitää tuoda sinut muista syistä johtuen jo aikaisemmin leirille, voit saapua omalla kyydillä jo klo 13 – 17 välillä. Silloin ilmoita asiasta Minnan kännyyn su aamuna klo 10-12. Tällöin maksat 15 € lisämaksun.

Ethän laita viestejä puhelimeen yöaikaan (klo 22-08 välisenä aikana)! S-postia ja FB viestejä voit laittaa yölläkin :)

OTA MUKAAN: Ota mielellään kahdet ratsastusjalkineet ja kahdet ratsastushousut jotta jos toiset kastuvat tai rikkoontuvat niin et ole pulassa. Varusteita voi myös ostaa meiltä. Makuupussi ja/tai omat lakanat, vaihtovaatteita, saappaat, sadetakki, sormikkaat, ratsastushousut,verkkarit, pesuvälineet, pyyhe, uimapuku ja jos omistat, niin turvakypärä, turvaliivi ja raippa. Kypärää, turvaliiviä ja raippoja voi myös lainata meiltä.

Muista laittaa tavaroihisi nimi, varsinkin kypärään, kenkiin, turvaliiviin, saappaisiin ja raippaan! SIIS OIKEASTI LAITA NIMI TAVAROIHISI kun on niin paljon helpompaa erottaa ne toisistaan, varsinkin lapset eivät välillä edes tunnista omiaan. Myös hupparit on hyvä nimetä.

Huomioi että turvaliivin käyttö on meillä este- ja maastotunneilla pakollista ellei ole vanhempien ”lupalappu” ettei liiviä tarvitse käyttää. Aikuiset voivat ratsastaa halutessaan ilman turvaliiviä, varsinkin, jos eivät hyppää isoja esteitä.

Majoitustiloissamme on patjat, tyynyt ja peittoja, myös lakanoita on lainattavaksi. Kiinnitä erityisesti huomiota ratsastusjalkineisiin (lenkkareissa ei voi ratsastaa). Meiltä voit ostaa ratsastusvaatteita, kypäriä jne. Pidämme tallipuodissa myös tarpeellisia hygieniatuotteita ym. unohdusten varalta. Jos tilaat 2 vkoa etukäteen Siniltä esim. tietynlaiset ratsastushousut, saat ne heti leirille tullessasi!

Sinä voit tehdä omia toivomuksia ohjelmaan leirin alussa. Hoitomerkki valitaan toiveiden mukaan jos kuka haluaa niitä ratsastaa. Leiriin voi sisältyä myös yllätysohjelmaa, jota ei etukäteen ohjelmassa lue. Muista että leirillä on pakollista vain syöminen ja nukkuminen! Eli muuten voit valita, mihin haluat osallistua ja mitään ei ole pakko tehdä, paitsi junnuleireillä teoriat ovat pakollisia :). Meillä voit aina myös vaihtaa ratsastustunteja muunlaisiin tunteihin, jos haluat enemmän tai vähemmän maastoja tai et välitä estetunneista.

Leireille otetaan leiristä riippuen noin 18-24 leiriläistä. Opetusryhmiä on yleensä 3 eli 6-8 hlöä ryhmissä ratsastetaan, junnu- ja yleisleirillä on yleensä tuo 7 tai 8. Ryhmät jaetaan ratsastuskokemuksen perusteella ja kaverukset pyritään sijoittamaan samaan ryhmään jos ovat saman tasoisia.

Opettajat varmistuvat leirikohtaisesti vasta kevään aikana, mutta joka leirillä on yleensä kaksi opettajaa. 5 vrk yleisleiriin sisältyy 10-12 tuntia ratsastusta, maksupäivästä ja laskutavasta riippuen. Lisätunnit leirillä maksavat 20 € maasto tai vapaatunti, koulu 22 € ja 27 € estetunti. Yksityisestetunti tallin hevosella 32 € (3-4 hlöä) ja 42 € 2 hlöä ja 60 € 1 hlö, omasta hevosesta alennus n. 10 €. Yksärikoulutunti 2 hlöä 30 € per nenä ja 3-4 hlöä 25 €. Lisätunnit voi maksaa käteisellä tai kortilla leirillä tai jälkikäteen laskulla, laskutuslisä 3 € / lasku. Maksuhuomautus 8 €. Laskulle saa 10 pv maksuajan.

Uittomaasto on myös ylimääräisenä mahdollista ostaa leirillä, se on n. 3 t pitkä maasto ja siinä on halukkailla mahdollisuus uittaa hevosia (ikäraja 12-13v ja riittävä ratsastustaito, yleensä uittoa ei ole junnuleireillä). Tämä maasto maksaa 45 €, osan siitä voi vaihtaa muista tunneista, jolloin maksu on pienempi. Uittoon voi myös lähteä autolla (uittaa muttei ratsasta sinne) H. 15 €.

Leirillä on täysihoito, kaksi lämmintä ruokaa päivässä, jälkiruoka, aamu- ja iltapala. Muista täyttää netissä kysely leiriläisille ja ilmoita siinä jos sinulla on erikoisruokavalio tai allergioita. Erikoisruokavaliosta maksa 10 € per rajoite ! Maksa lisämaksu toisen erän yhteydessä. Laktoosittomasta ei tule lisämaksua eikä yksittäisestä tomaatti, omena, pähkinä, kala tms. allergiasta. Eli jos olet sekä kasvissyöjä että gluteeniton niin lisämaksu on 20, muita tälläisiä on mm. kananmunaton, viljaton, maidoton.

Yöpyminen on 2-8 hlön mökeissä ja aitoissa, kaikissa on sähkö. Käytössäsi on neljä WC:tä, neljä suihkua ja sauna. Isoille porukoille meillä on kaksi isoa mökkiä, joihin mahtuu kumpaankin 8-10 hlöä. Näissä isoissa mökeissä on omat vessat ja suihkut. EINO mökissä on myös sauna. Mieti etukäteen haluatko asua isossa porukassa vai mieluummin vähän rauhallisemmin vaikka kahdestaan jonkun kaverisi kanssa. Laita majoitustoiveesi kyselyyn ja jos tulet esim. yksin niin kirjoita miten isolla joukolla haluat yöpyä, yksin, kaksin vai isommassa porukassa. Talossa on myös kahden henkilön vierashuone.

HEVOSTARVIKELIIKE palvelee sinua koko leirin ajan, sieltä saa myös limua, karkkia ym. Jättitrampoliini sekä kylpytynnyri ovat pihalla mukavia vapaa-ajanviettotapoja. Meillä on SRL:n tapaturmavakuutus sekä tallin erikseen ottama urheiluvakuutus alle 18-vuotiaille. SRL:n vakuutus on voimassa satunnaisesti ratsastaville aikuisillekin, mutta jos ratsastat säännöllisesti, suosittelemme liittymistä SRL:ään. Jos et ole löytänyt omaa ratsastusseuraa itsellesi, voit liittyä Ratsu-Karjalaan, monet leiriläisemme ovat niin tehneet SRL:n etujen saamiseksi.

Jos et jostain syystä pääsekään tulemaan leirille, muista perua leirisi mahdollisimman pian. Tee peruminen kirjallisesti, sähköpostilla tai tekstiviestillä. Joku saattaa jonottaa leirillesi. Huom. kesäleirin voi yleensä vaihtaa myös talvileiriin, jos esteitä tulee, kysy asiaa Minnalta!

Huomioi että etumaksua (ensimmäinen erä 100 €) ei palauteta, mutta olemme joustavia eli leiriä voidaan siirtää kohdallasi puolen vuoden ajan, jos sairastut tai tulee muuta isompaa estettä, kunhan vain sovit asiasta peruessasi leiriä. Toisesta maksuosuudesta palautetaan 50 % jos perut leirin viimeistään 28 vrk ennen leirin alkua. Jos perut leirin 15-27 vrk ennen leirin alkua, maksusta palautataan 25 %. 14 vrk ja alle ei palautusta, mutta siirto toiselle leirille käy sairastumistapauksissa (puolen vuoden sisällä). Toiselle henkilölle voi myös siirtää leirin ilman lisämaksua.
Jos joku on maksanut ratsastukset etukäteen, vaikka jo ennen leirin alkua, mikä ei ole tarkoitus, niin perumistilanteessa sen osuuden saa kokonaan takaisin, ellei siirrä leiriä toiseen ajankohtaan.

Este- ja valkkaleireillä saat -50 € alennuksen, jos tulet omalla hevosella ja hyppäät estetunnit sillä pääsääntöisesti. Muilla leireillä hinta on sama, vaikka toisit oman hevosen. Hevosesi saa karsinan ja perusruoat meiltä leirin ajan. Jos olet tullut omalla hevosella ja haluat kuitenkin ratsastaa osan tunneista tallin hevosella, se maksaa 10 € koulutunnit, 15 € estetunnit ja 20 € isot esteet.

TERVETULOA EINOLAAN – ilon ja oppimisen heppamaailmaan!