Ajankohtaista

KILPAILEMINEN

MITÄ HUOMIOITAVAA KILPAILEMISESSA ?

TALLIKILPAILUT
ovat harjoituskilpailuja ja niihin voi osallistua pienelläkin kokemuksella. Kisoja on noin 1-2 kertaa kuukaudessa, estekisoja vähän useammin kuin koulukisoja. Helpoimpiin luokkiin voi osallistua jopa taluttajan kanssa (esteillä puomiluokat ja koulussa raviohjelma). Pienimmillä kilpailijoilla toivomme olevan kisoissa mukana oma avustaja joka tapauksessa, joka auttaa hevosen kuntoon laitossa, verryttelyssä, radan opettelussa jne.

Joka kilpailuissa on yleensä 3-4 luokkaa, helpoimmasta vaikeampaan. Voit kysyä opettajalta neuvoa mikä luokka on sinulle sopivin ja mikä hevonen.

Näissä ei tarvitse olla ratsastusseuran jäsen, joskin suosittelemme sitä viimeistää kun ratsastaa säännöllisesti.
Kilpailujen lähtömaksu on noin 6-10 € ja hevosen vuokra jos menee tallin hevosella noin 7-12 €. Hevosen vuokra on halvempi jos itse tai joku läheinen / kaveri toimii kisoissa toimihenkilönä. Toimihenkilölista on aina tallin seinällä mihin voi ilmoittautua, siellä on myös helppoja tehtäviä kuten portin avaaja.

Näihin kilpailuihin ilmoittaudutaan tallin seinällä olevaan listaan, tallin sähköpostiin tai Minnalle puhelimeen viestillä. Samalla hevosella voi mennä yleensä 3 ratsastajaa, ja ilmoittautumisjärjestys ratkaisee saako ko hevosen. Ilmoittautua voi n 2 vko ennen kilpailua kun kutsu tulee kotisivuille.

Kilpailupäivänä kannattaa tulla ajoissa tallille jotta ehtii huoltaa varusteen ja siistiä hevosen. Jos hevosella menee useampi ratsastaja, heidän kannattaa sopia keskenään hoitohommat. Muistathan laittaa hevoselle linimentit estekisojen jälkeen, loimittaa aina hikoillut hevonen ja hoitaa varusteet siistiksi myös lopuksi (vaihtaa valkoinen huopa pois).
Tallikisoissa riittää ratsastajalle normaali siisti ratsastusasu (ei huppua, kaulaliinaa, hiukset kiinni, hanskat ja varrelliset saappaat), mutta voi hyvin pukeutua myös kilpailuasuun valkoisine housuineen jos sellaiset jo omistaa. HUOM: estekisoissa turvaliivi pakollinen.

SEURAKILPAILUT
Seuramme Ratsu-Karjala järjestää Einolassa vuosittain noin 5-6 kilpailut. Ne on yleensä avoimia myös muiden ratsastauseurojen jäsenille, mutta siis SRL:n jäsenyys tulee olla.
Myös seurakilpailuissa on eri tasoisia luokkia. Niiden kutsu tulee myös tallin kotisivuille ja tallin seinälle. Niihin ilmoittaudutaan tallin hevosten osalta tallin seinälle ja muutoin seuran puheenjohtajan Heli Simpasen sähköpostiin.
Oman seuran jäsenet saattavat saada alennusta lähtömaksusta, myös seurakisoissa alennushinta edellyttää osallistumista kisojen järjestämiseen. Hevosenvuokra on kaikille sama seurakisoissa (noin 10-12 €).
Seurakisoihin kannattaa nuorempien mennä vasta kun on ainakin muutamia kertoja osallistunut tallin harjoituskisoihin.
Seurakisoihin suosittelemme kilpailuasua jos sellainen on, varsinkin koulukisoihin.

ULKOPUOLISET KILPAILUT (kilpailuasu!)

Muiden seurojen kutsukilpailuissa vaaditaan jonkun seuran jäsenyys ja ne ovat siis omia seurakisoja vastaavia. Niihin osallistumisesta tallin hevosilla on neuvoteltava Minnan kanssa. Kovin kauas emme yleensä lähde kilpailemaan seuratasolle.
ALUEKILPAILUT on seurakisoista ylöspäin seuraava kilpailutaso ja siellä vaaditaan aluekilpailulupa. Ensimmäisen kerran on suoritettava aluelupakoulutus ja siihen liittyvä kirjallinen koe. Eri seurat järjestävät koulutuksia. Voit kysyä asiaa omalta seuralta. Lisäksi aluelupaan kuuluu vuosittainen lupamaksu 30€.

Ulkopuolisista kilpailuista joutuu maksamaan 30 € per lähtö hevosen vuokraa ja kuljetuksen kisapaikalle (lähelle noin 20-30 € per hevonen). Lisäksi tulee kutsussa mainitut lähtömaksut.
Näihin kilpailuihin suosittelemme katsomaan omat ja hevosen varusteet valmiiksi edellisenä iltana, jos kaksi ratsastajaa menee samalla hevosella, sopikaa että toinen hoitaa vaikka ed. iltana varusteet, yhdessä aamulla laitatte hevosen kuntoon ja poistullessa toinen hoitaa hepan ja varusteet.
On hyvä sopia hevoselle kisahoitaja mukaan, varmistathan mahtuuko hoitaja kyytiin mukaan. Näihin kilpailuihin tulee sopia joku valmentaja aina mukaan ja hänelle maksetaan pieni korvaus myös.

Vanhempia kaivataan tukemaan nuorten innostusta koetella taitojaan kilpailuissa, tulettehan mukaan katsomaan kisoja ja vaikka vähän auttamaankin järjestelyissä!