Ajankohtaista

Koronaohje päivitetty

VIRUSOHJEISTUS TALLILLA Einolan Talli Päivitetty 12.2.21

TUNTIRATSASTAJAT JA MUUT VAKIOKÄVIJÄT

1. Älä tule yhtään kipeänä tallille. Vaikka flunssasi olisi jotain muuta kuin koronaa, niin on parempi sairastaa kotona. Jos tunnet olosi vähänkin flunssaiseksi tai vatsa sekaisin / kipeänä tai ”uutta” päänsärkyä, älä tule ihmisten luo. Mahdollisen matkan tai riskitapahtuman (missä ollut paljon ihmisiä kokoontuneena ilman turvavälejä) jälkeen älä tule heti tallille, mielellän viikko väliä. Mieti tarviiko sinun osallistua tilanteisiin, joissa ei turvavälejä pystytä noudattamaan. Tallilla ei järjestetä tänä keväänä mitään tapahtumia eikä kilpailuja.

2. Pidä tallilla erityisen hyvä käsihygienia ja mahdolliset aivastukset / yskäisyt kainalon, puseron sisään tms mahdollisimman hyvin niin ettei pisarat leviä ympäristöön. Pese heti kädet jos olet yskinyt tai aivastanut käsiisi.

3. Pidä vähintään 2 metriä välimatkaa muihin ihmisiin, muihin asiakkaisiin, työntekijöihin ja opettajaan. Jos sinua avustetaan satuloinnissa tai selkään nousussa, niin pidä hieman välimatkaa ja esimerkiksi käännä kasvot toiseen suuntaan kun vyötä tiukataan, jalustimia laitetaan yms. Osaavat ihmiset nousevat selkään ilman avustajaa, varmista vyön tiukkuus ennen nousua ja käytä jakkaraa, ope tai avustaja siirtää jakkaran seuraavalle. Käytä maskia jos et pysty pitämään turvaväliä muihin ihmisiin.

4. Voit käyttää varusteisiin kangaspyyhkeitä, mutta pese aina lopuksi kädet saippualla ja kuivaa paperiin.

5. Vältä oleilua tiiviisti tallin sisätiloissa. Pese aina kädet kun tulet tallille ja lähdet pois tallilta.

6. Suosittelemme tallissa sisällä kasvomaskia. Voidaan sopia että pidetään erityisen hyvä välimatka kasvomaskia käyttävään, eli näin voit viestiä muille, että olet joko itse tai perheenjäsenesi riskiryhmiin kuuluva ja/tai haluat varmistaa muuten välimatkan pitoa. Ratsastaessa maskia ei kannata käyttää ja siinä välimatkat säilyvätkin hyvin. Myös taluttaessa emme suosita maskia koska liikkuessa se ei välttämättä ole hyväksi.

7. Maneesissa ei mielellään yleisöä ollenkaan, jos olet esim. lapsesi tukena siellä niin maneesissa on maskipakko ja sen lisäksi pidä välimatkaa muihin. Ulkokentälle kun siirrytään niin silloin yleisön on helpompi olla katsomassa turvallisesti välimatkoilla.


LEIRILÄISET:

1. Älä tule kipeänä leirille. Vaikka flunssasi olisi jotain muuta kuin koronaa, niin on parempi sairastaa kotona. Saat käyttää leiripäiväsi muuna ajankohtana, eli et menetä leiriä. Kotiin kannattaa jäädä jo pienistäkin flunssaoireista ja huomioithan koronaviruksen muunkin oireistokuvan.

2. Pidä leirillä erityisen hyvä käsihygienia ja mahdolliset aivastukset / yskäisyt kainalon, puseron sisään tms mahdollisimman hyvin niin ettei pisarat leviä ympäristöön. Pese heti kädet jos olet yskinyt tai aivastanut käsiisi. Pese kädet kun lähdet mökistä talliin ja kun tulet tallilta mökkiin.

3. Halutessasi voit esittää toiveita yksityisestä majoituksesta (eli että nukut yksin tai kaksin) ja toki muutenkin pyrimme miettimään nyt majoitukset tarkasti tilanteen mukaan. Tallissa pidä hieman välimatkaa muihin ihmisiin, varsinkin niihin ketkä eivät yövy kanssasi samassa mökissä. Majoitusryhmä on lähiryhmäsi ja olet lähemmässä kontaktissa vain heidän kanssa. Maskia suositellaan tallissa sisätiloissa jos siellä on useampia ihmisiä. Pienempiin tallin huoneisiin vain 1 ihminen kerrallaan.

4. Jos tulet junalla, pidä junassa kasvomaski ja myös kun haemme sinut junalta autolla. Tämä sääntö on voimassa niin kauan kun tilanne Suomessa on akuutimpi.

5. Ethän tule ulkomaanmatkalta 2 vko sisällä meille leirille, vahva suositus on myös että vältät tapahtumia ja kokoontumisia viikon ajan ihan Suomessakin ennen leirille tuloa. Pitäkää välimatkoja ja välttäkää väentungoksia. Eletään varoen edelleen niin vältetään pahempi epidemia Suomessa.

Muistathan ettei kannata mennä liian pelokkaaksi koronan suhteen, ratsastus on virusturvallinen harrastus ja on kaikille terveellistä ylläpitää rutiineja ja harrastuksia koronasta huolimatta, mutta tehdään se omaa ja muiden hyvinvointia huomioiden.
Tsemppiä kevääseen !