Ajankohtaista

VIRUSOHJEISTUS SYKSY -20

Nämä on peruspelisäännöt ja näitä tiukennetaan jos myöhemmin virustilanne sitä vaatii. Pyrimme kuitenkin pitämään toimintamme käynnissä kaikin puolin vaikka vähän huonompi tilanne olisikin, sitten vaan pidetään pidemmät välimatkat yms.

TUNTIRATSASTAJAT JA MUUT VAKIOKÄVIJÄT

1. Älä tule kipeänä tallille. Vaikka flunssasi olisi jotain muuta kuin koronaa, niin on parempi sairastaa kotona. Jos tunnet olosi vähänkin flunssaiseksi, älä tule ihmisten luo. Mahdollisen ulkomaanmatkan tai muun riskitapahtuman jälkeen älä tule heti tallille.

2. Pidä tallilla erityisen hyvä käsihygienia ja mahdolliset aivastukset / yskäisyt kainalon, puseron sisään tms mahdollisimman hyvin niin ettei pisarat leviä ympäristöön.

3. Pidä vähintään metri välimatkaa muihin ihmisiin, muihin asiakkaisiin, työntekijöihin ja opettajaan. Jos sinua avustetaan satuloinnissa tai selkään nousussa, niin pidä hieman välimatkaa ja esimerkiksi käännä kasvot toiseen suuntaan kun jalustimia laitetaan yms.

4. Voit käyttää varusteisiin kangaspyyhkeitä, mutta pese aina lopuksi kädet saippualla ja kuivaa paperiin.

5. Vältä oleilua tiiviisti tallin sisätiloissa. Pese aina kädet kun tulet tallille ja lähdet pois tallilta.LEIRILÄISET:

1. Älä tule kipeänä leirille. Vaikka flunssasi olisi jotain muuta kuin koronaa, niin on parempi sairastaa kotona. Saat käyttää leiripäiväsi muuna ajankohtana, eli et menetä leiriä. Kotiin kannattaa jäädä jo pienistäkin flunssaoireista.

2. Pidä leirillä erityisen hyvä käsihygienia ja mahdolliset aivastukset / yskäisyt kainalon, puseron sisään tms mahdollisimman hyvin niin ettei pisarat leviä ympäristöön.

3. Halutessasi voit esittää toiveita yksityisestä majoituksesta yms ja toki muutenkin pyrimme miettimään majoitukset tarkasti tilanteen mukaan. Tallissa pidä hieman välimatkaa muihin ihmisiin, varsinkin niihin ketkä eivät yövy kanssasi samassa mökissä.

4. Seuraa tiedottamistamme. Vaikka Suomessa mahdollisesti virustilanne menisi syksyllä huonompaan suuntaan, pyrimme pitämään leiritoiminnan käynnissä tehostetuilla turvatoimilla. Näitä on entistä hajautetumpi majoitus, kasvosuojukset junassa ja junahauissa ja ruokailut omissa majoitusmökeissä eikä kaikki samassa. Tätä ruokailuasiaa kokeilimmekin jo alkukesästä ja se toimi kyllä niinkin ihan ok.

5. Ethän tule ulkomaanmatkalta 2 vko sisällä meille leirille, mieluummin ei miltään riskiretkiltä suoraan. Pitäkää välimatkoja ja välttäkää väentungoksia. Eletään varoen edelleen niin vältetään epidemia Suomessa.