Ajankohtaista

Virusohjeet leiriläisille syksyyn

OHJEISTUSTA LEIRILLE TULIJOILLE SYKSYLLÄ 2020

1. Älä tule kipeänä leirille. Vaikka flunssasi olisi jotain muuta kuin koronaa, niin on parempi sairastaa kotona. Saat käyttää leiripäiväsi muuna ajankohtana, eli et menetä leiriä. Kotiin kannattaa jäädä jo pienistäkin flunssaoireista.

2. Pidä leirillä erityisen hyvä käsihygienia ja mahdolliset aivastukset / yskäisyt kainalon, puseron sisään tms mahdollisimman hyvin niin ettei pisarat leviä ympäristöön.

3. Halutessasi voit esittää toiveita yksityisestä majoituksesta yms ja toki muutenkin pyrimme miettimään majoitukset tarkasti tilanteen mukaan. Tallissa pidä hieman välimatkaa muihin ihmisiin, varsinkin niihin ketkä eivät yövy kanssasi samassa mökissä.

4. Seuraa tiedoittamistamme. Vaikka Suomessa mahdollisesti virustilanne menisi syksyllä huonompaan suuntaan, pyrimme pitämään leiritoiminnan käynnissä tehostetuilla turvatoimilla. Näitä on entistä hajautetumpi majoitus, kasvosuojukset junassa ja junahauissa ja ruokailut omissa majoitusmökeissä eikä kaikki samassa. Tätä ruokailuasiaa kokeilimmekin jo alkukesästä ja se toimi kyllä niinkin ihan ok.

5. Ethän tule ulkomaanmatkalta 2 vko sisällä meille leirille, mieluummin ei miltään riskiretkiltä suoraan. Pitäkää välimatkoja ja välttäkää väentungoksia. Eletään varoen edelleen niin vältetään epidemia Suomessa.